Iallafall, dagens brunch blev klassikern eggsBenedict – utan bröd dock. Idag är vår sista semesterdag för den här omgången så ville ha något riktigt gott till brunch
EggsBenedict 4 personer 4 english muffins lite spenat, gärna färsk, hackad och stekt 8 bitar skinka 8 ägg, pocherade Hollandaisesås gräslök för garnering (Spenat finns inte med i klassiska EggsBenedict, utan i Eggs Florentine
Idag är det den klassiska EggsBenedict fast med tillskott av fräsch grön spenat som du får. Egentligen ska det ju vara english muffins till äkta EggsBenedict, men det kan vara svårt att få tag på här i Sverige
Klassiska "eggsbenedict" består av bröd med pocherade ägg, hollandaisesås och skinka. Det här är nog inte de snyggaste pocherade ägg du har sett, men jag kan med handen på hjärtat säga att den tillhörande Hollandaise-såsen är den godaste sås jag har smakat
Den klassiska eggsBenedict görs med skinka eller snarare ofta canadian bacon men jag föredrar den här versionen med rökt lax och spenat som tillsammans med de pocherade äggen och den smörlena hollandaisen blir till smakharmoni
Koka upp 2 liter vatten med ättikan och 1 msk salt. Knäck upp äggen i varsin kopp. När vattnet kokar vispar i en cirkel så att det blir vattnet cirkulerar runt
Såg att dom gjorde den här rätten på Mästerkocken på tv för inte så länge sen. Tyckte att jag hade hört talas om den förut, och tänkte att det måste jag också testa
Avokado eggsBenedict på våfflor. Avokado eggsBenedict på våfflor. Jag måste få prata om ett riktigt icke-bekymmer som ändå bekymrar mig många trötta söndagmorgnar
Nu har jag gjort Egg McMuffins. Egg McMuffins. Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.