Iallafall, dagens brunch blev klassikern eggsBenedict – utan bröd dock. Snabb Hollandaisesås, 2-4 portioner. 4-6 St per person är lagom. Koka upp en djup stekpanna med vatten, salta lite, tillsätt sparrisen och förväll ca 4-5 min. 1-2 pocherade ägg per person räcker när nån har massor av andra tillbehör. Salta vattnet och slå på ca 1-2 msk vinäger
EggsBenedict 4 personer 4 english muffins lite spenat, gärna färsk, hackad och stekt 8 bitar skinka 8 ägg, pocherade Hollandaisesås gräslök för garnering (Spenat finns inte med i klassiska EggsBenedict, utan i Eggs Florentine
Nästan varje gång jag var i New York när jag var flygvärdinna beställde jag denna favorit-brunch. Idag är det den klassiska EggsBenedict fast med tillskott av fräsch grön spenat som du får
Det här är nog inte de snyggaste pocherade ägg du har sett, men jag kan med handen på hjärtat säga att den tillhörande Hollandaise-såsen är den godaste sås jag har smakat
Den klassiska eggsBenedict görs med skinka eller snarare ofta canadian bacon men jag föredrar den här versionen med rökt lax och spenat som tillsammans med de pocherade äggen och den smörlena hollandaisen blir till smakharmoni
Koka upp 2 liter vatten med ättikan och 1 msk salt. Knäck upp äggen i varsin kopp. När vattnet kokar vispar i en cirkel så att det blir vattnet cirkulerar runt
Såg att dom gjorde den här rätten på Mästerkocken på tv för inte så länge sen. Tyckte att jag hade hört talas om den förut, och tänkte att det måste jag också testa
Värm till max 40-50 grader. Knäck äggen och lägg ner en och en i 2 -3 min var i mitten av virveln. Värm Eriks Hollandaise i ett vattenbad (ej kokande) med locket på
Tillsätt äggen under kraftig omrörning ca 3-4 minuter. Tryck ner 2-4 klyftade, skalade äpplen i ett fint mönster i smeten. Strö över 1-2 msk socker blandat med 1 tsk kanel. Grädda äppelkakan 30-40 minuter i 200 º ugnsvärme, sänk värmen till 175º mot slutet
Rör ihop Philadelphia-osten med sockret till en slät smet. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften och rör ner i Philadelphia-ost smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.