Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- och lättlagad. Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta
-) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Salta och peppra fisken. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar
Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar. Jag har haft en del att göra på jobbet idag, och håller dessutom fortfarande på att ställa i ordning mitt nya kontor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.