1 dl
hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling ca 1,3 kg 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås: 1 gul lök ½ gurka 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 msk tomatpuré 2 dl kycklingbuljong 1 dl torrt vitt vin 3 dl Arla® vispgrädde 1 msk vetemjöl 1 dl hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
God fortsättning på det nya året. Nu har man hunnit med att ladda upp batterierna inför ett nytt år av utmaningar och möjligheter, det ser jag fram emot
En värmande soppa nu när höstrusket har slagit till på allvar. Soppan är signerad Christer Lingström på Edsbacka och ska enligt uppgift ha funnits på menyn när de öppnade restaurangen 1983
Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin
År 1626 fick proviantmästare Henrik Olofsson kung Gustaf II Adolfs benägna tillstånd att inrätta Edsbacka krog intill landsvägen mellan Stockholm och Uppsala
Blev så glad häromdagen när inbjudan till en oväntad resa dök upp i brevlådan. K-resor här i Örebro anordnar en resa till till den danske blomster- och trädgårdskonstnären Tage Andersen och hans Gunillaberg, Bottnaryd i Småland den 5 juni
Strimla kycklingbrösten mycket fint. Skala jordärtskockorna. Koka dem i buljongen tills de är "mosiga". Sila från 1 dl buljong och lägg i det skurna kycklingköttet tillsammans med purjo och morot
För er som som inte redan vet så är det snart dags för krogveckan igen. Det är nu ni ska släppa stekspaden, gå ut genom dörren och bara och njuta av maten som är tillagade av andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.