Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Börja med att hacka vita chokladen och tranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladenoch tranbären
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät. Strö kokosflingor jämnt över den nygräddade kakan och dra papperet ur formen
För att göra dagen ännu härligare tänkte jag idag bjuda på en helt fantastisk citron ochvitchoklad brownie, den syrliga citronen ihop med den söta vitachokladen är oslagbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.