Vänd kycklingbenen efter tio-femton minuter, så att de blir jämnt tillagade. Härom veckan slängde jag ihop en marinad till kycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den
En av de enklaste citronsåserna och en av de godaste. Lax- och såsresterna åt jag i dag till lunch tillsammans med matkorn och det var såå gott så jag tror det blir morgondagens lunch också
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. 3-4 stycken. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Ett superenkelt tilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Låt pepparkakspinnarna svalna och servera dem sedan tillsammans med ädeloströran
Om du vill göra några riktigt enkla och snabba småkakor tilljul så är dessa perfekta. Vill man lyxa till det lite extra så passar det jättebra att doppa halva skorpan i smält mörk choklad
Idag kommer våra barn hit och hälsar på oss lagom till lunch. Den krämiga, ljusgröna såsen smakade riktigt bra tillsammans med rivna morötter, nykokt pasta och lite riven lagrad ost
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner tilljul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.