Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkeloch linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Blandade frön och flingor till dekoration. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, blanda banan tillsammans med honung och yoghurt och rör om ordentligt med en slickepott
Denna gång bakade jag på dinkelmjöloch rågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl. Gjorde världens godaste middag och testade på att baka pitabröd för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.