Dillsky. Parera lammfilén fri från senor, behåll kappan och skär kryss i den. Stek filén i smör på medelhög värme med kappan neråt, tills den blir krispig i ytan
Skär fisken i bitar. Krydda med salt och peppar. Vänd fisken i ströbröd. Skär tomaten i tärningar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min per sida
Dillsky. Tips. Om du vill kan du ersätta lammkotletterna med lammracks eller lammfilé. När du tillagar filé i ugn är det bästa att använda en stektermometer och ta ut köttet när innertemperaturen är ca 55 grader
Lammfilé med sötsyrliga morötter och dillskyPortioner. Dillsky. 4 st morötter 1 st schalottenlök (finskuren) 2 msk Socker 1 msk ättika (12%) 1 dl Vatten Smör salt och svartpeppar Dillsky. 4 st morötter 1 st schalottenlök (finskuren) 2 msk Socker 1 msk ättika (12%) 1 dl Vatten Smör salt och svartpeppar Dillsky
Vabruari hemma hos oss, som hemma hos så många andra. Sysselsatte mig en natt med att bläddra i mattidningar, och då föll jag för detta recept i Allt om mat
Skär fisken i bitar. Krydda med salt och peppar. Vänd fisken i ströbröd. Skär tomaten i tärningar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.