Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom detharhänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Ner med alla godsaker i grytan och skjuts in i en kall ugn där det får sköta sej själv
(Om ni fattar vad som harhänt nu, så är ni mer kvicktänkta än mig tydligen. Har hon/han märkt det. Där ramlade polletten ner, någon gång mellan mejeridisken och fruktdisken har jag roffat åt mig någon annans korg
Ingen fara, det var ingen som besköt oss eller så, däremot fick vår kotte ett glädjefnatt av värmen från elementet och slängde upp sina kottfjäll (det heter tydligen så har vi fått lära oss) och avslöjade fröna som sitter därinne
Ja, alltså, jag har inte vunnit på triss (även om det hade varit väldigt trevligt), utan plötsligt har man en sån där dag när allt blir nästan helt perfekt
Den frågan eller snarare påståendet fick jag och till viss del stämmer det kanske. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Skär smöret i bitar och blanda ner det. 1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Visst, det är snö och massa minus nu men eftersom vi inte har haft någon ordentlig vinter förrän nu så har i alla fall inte jag hunnit ledsna utan kan ta det ett tag till
Jag har nämligen trott att det inte kan bli gott, att det blir för surt. Sedan jag hittade den goda vildgurkan för en tid sedan, fick det mig att fundera på om det ända inte är möjligt att med inläggningar utan socker ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.