Det här är mitt bästa bröd, tänkte jag när jag smakade den första skivan. Alla säger det är så märkvärdigt, men jag tycker sällan det slagit ett lyckat bröd bakat enbart med vanligt vete
Pensla med mer glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt. Ofta tycker jag att jag söker så mycket efter nya recept att jag glömmer bort de skatter som finns i arkivet
) Min nyårsmat gick i ett medelhavstema med många italienska smaker. Hoppas att ni alla har haft en härlig nyårsafton och att det nya året har börjat bra
Detta är dock inte sant. Det är löjligt gott. Denna variant är en helt nordisk uppfinning, i Finland äter man Makkara Stroganov till exempel, men "blott Sverige svenska falukorvar har" som Almquist så vackert diktade
Nu doftardet inte likör om mitt vildjästprojekt längre, nu doftardet likörfabrik. Och aprikoserna har flutit upp till ytan, så jag räknar med att den är klar
För den här påsktårtan skulle jag såklart ha visat när det var just påsk. Nu ska jag slänga mig raklång i soffan dels för att jag har en mycket ilsken ansiktsnerv och dels för att jag har varit på ett mindre roligt läkarbesök, men mer om det en annan dag, nu mot soffan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.