Jag lagar mycket husmanskost på jobbet, det ska va â€riktig mat†här minsann. Smält lite smör i stekpannan och låt korven steka och få lite färg tillsammans med lök & paprika
Jag gjorde en vanlig enkel pajbotten som jag gräddade, fyllde med stuvning och gratinerade med ost. Det var så fint med solen och vattnet, alldeles tyst, bara lite fågelljud och fiskplask så jag stannade och rensade all svamp där
Hemligheten med att hinna laga bra mat somgår rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda detman kan kvällen innan
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
I går var det ju ett riktigt skitväder och vi var mest hemma hela dagen. Vi gjorde ett tappert försök att ta en promenad med det blåste så isande kallt att vi gick in efter en liten stund
Detgår ju alltid ta ut och kolla om den är klar. Detgår att variera i mängder beroende på vad man har hemma och vad folk gillar så jag uppmanar er att göra er egen variant
Det har duggat sparsamt med innovationer på sista tiden. Den är gjord av komjölk, men vid tillverkningen har man använt getlöpe, vilket ger en lite speciell smak
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart omman hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Visst gårdet bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.