Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men dethär köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
I längden ärdet inte så bra att börja dagen med en bit len citronmarängpaj. Fungerade detmed). Det fick mig att lägga pannan i veck och fundera på vad i all världen man bakar somär gott utan socker
För den som inte har tillgång till det går det naturligtvis lika bra med rödlök. Det handlar istället om att äta smakrika och matiga grönsaker, gärnamed en riktigt mättande dressing
Detärdärför du bara kan använda äkta grädde som surnat som gräddfil/creme fraishe. Matfusket tipsar om Aftonbladets artikel om hur detsom i butikerna stolt kallas grädde inte är annat än mjölk, vatten och förtjockningsmedel
Lukten i kombination medutseendetär inte en allt för mysig mix. Men i och med att jag gillar mandlar och salt så tänkte jag "varför inte testa att göra eget mandelsmör till mina cookie dough bollar"
Skär snitt i rullen med jämna mellanrum och sära "flikarna" som uppstår växelvis till olika sidor. Gjorde nyligen en glutenfri bulldeg som jag fyllde med chokladnötsmör, hackad mörk choklad och hasselnötter
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och detinnebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Aquafaba är väldigt populärt i vegansk matlagning och bakning - främst som ett äggersättningsmedel. Detär ett bra bindemedel och hjälper till att ge struktur (och lätthet) till bakverk och maränger
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten. Jag vågade inte ha i för mycket hallon eftersom jag var rädd att det skulle rinna ner saft så tårtan skulle bli rosa, men nog smakade det hallon ändå
Imorgon kommer jag ha med en likadan matlåda till jobblunchen, men det får bli andra tillbehör. Den här gången hade jag bara i morötter, potatis och lök innan jag kryddade med timjan, peppar och salt samt ringlade över olivolja och stoppade in i ugnen
Ur hälsosynpunkt ärdetdärför absolut befogat att använda mjöl med högre fiberhalt, mer protein och mer näring istället för vanligt vetemjöl somär ett otroligt processat mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.