Ja, så ärdet väl många gånger. Jag menar tänk dig en havregrynsgröt utan salt och lingon sylt, julskinka utan senap, fläsklägg utan rotmos eller kalops utan rödbetor - det blir ju bara platt och tråkigt
I morgon ärdet fredag. Kan inte minnas att det var såå gott somdet var i går. Konstigt att samma rätt kan smaka så olika eller har det bara gått tillräckligt lång tid sedan jag åt den senast
Rotfrukterna, grönsakerna och kycklingen ärsom sagt gott, men detär ändå tillbehören somgördet. Imorgon kommer jag ha med en likadan matlåda till jobblunchen, men det får bli andra tillbehör
Lägg i frukten i mixern och kör ett tag, blanda sedan i mjölken och mixa tills det liknar glass. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Detär även smarrigt att röra ner lite grovhackade nötter i smeten för att få lite crunch. Dom är så vansinnigt enkla att göra och smakar som himmelriket
Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Först ut är botten. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Receptet ärdet gamla vanliga. Jag vågade inte ha i för mycket hallon eftersom jag var rädd att det skulle rinna ner saft så tårtan skulle bli rosa, men nog smakade det hallon ändå
Nu ärdet snart dags för Jämjöhalvan, ett lopp som går här runt i Jämjö. Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i eller ett löst liggande lock över – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.