Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blirdet mycket annat
Låt jäsa övertäckta medan ugnen blir varm. Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan
Mycket mat och fika blirdet under advent och hela vägen till jul. En omgång lussekatter är redan bakade till killarna, men långt ifrån den sista, det brukar bli ett antal bullar som går åt när två (förlåt tre) fikatokiga killar glufsar i sig, det finns liksom inget stopp
Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Finhacka under tiden lök och potatis och fräs i smör i en gryta tills löken blir genomskinlig. Lägg dem i en kastrull o fyll på vatten så att det täcker
" Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna. Jättegod och lär bli tillbehör till det mesta under veckan
Har därför redan börjat spåna på vilka kakor/tårtor detblir nästa månad. Eftersom det var första gången jag bakade i denna ugn, såg jag till att prova säkra kort
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Det är nämligen inte alltid som bönor, ärtor och linser faller alla i smaken. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Jodå, nu händer det saker må ni tro. Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.