En dessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Garnera med jordgubbar. Blanda nutella och mascarpone. Man kan frysa skapelserna innan man garnerar dem med jordgubbar men här stod de bara en timme i kylskåp
Doppa fyllningen i vit chokladoch färga resterande vit choklad gul med färgpastan. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar
Helgens bakning blev en lite kladdig muffins med bitar av jordgubbar och vit choklad. Jag dekorerade sedan muffinsen med hjärtan av rosa marsipan och ett rosa kristallströssel
Ett promenad i kylskåpet efter sådant som bör användas innan det går ur datum, resulterade i en moussebakelse med jordgubb, kokos ochchoklad - oooolala
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousseoch krispig nötkrämsfyllning. Blanda ca hälften av hallonsaften med färskosten och florsockret
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Lägg på hallonen och den rivna chokladen. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.