Om man ska tro på folk så är hösten redan här, jag tycker nog att det är sensommar i åtminstone ett par veckor till men oavsett vad jag tycker så fylls tidningar och affärer av recept, bilder och rubriker med inspirationsord som skördetid, svampfest och äppeltider
Bruschetta i deitalienska färgerna. Skär upp skivor av brödet och dela i lagom stora bitar. Rosta brödet i grill/stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. mängden av ingr är upp till var och en. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstiden i ugn)
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer. Vänd på köttbullarna efter halva tiden. Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Lägg i köttbullarna och sjud under lock i 15 minuter. 400 g krossade tomater
Vilken start på denna nya vecka med strålande sol. Man kan ju inte annat än älska denna årstid. Man har så mycket roligt att se fram emot samtidigt som de bara blir varmare och härligare ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.