1. Skär upp skivor av brödet och dela i lagom stora bitar
2. Rosta brödet i grill/stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva.
3. Skär mozzarellan i passande skivor
4. Finhacka chilin.
5. Strimla basilikabladen.
6. Gnid de rostade brödskivorna på uppsidan, (den du lägger uppåt), med en färsk vitlöksklyfta (jag gillar att bara ha en svag vitlökssmak och är därför lite försiktig med vitlöken).
7. Lägg upp brödskivorna på ett fat och fördela mozzarellan.
8. Strö över hackad chili och strimlad basilika.
9. Droppa lite olivolja över strax innan servering.
Serveras med ett gott vin till. Italienarna dricker gärna ett torrt vitt vin till antipasto men det går lika bra med rött. Om du inte kan välja så kan du ju prova båda delarna…
Eftersom vi planerat för en härlig hemmakväll, hadevisiktatin oss på en härligt god middagockså. Idag har detverkligenvarit en dag, då vifarit runt för att hittalite nya schyssta inredningsprylartill vårt hem
Då måste du bara testa de här busenkla chokladdoppadelakritsmandlarna (gillar du intelakrits, är det bara att skippadetsåklart), som är inte bara är såsimpla att göra utan också helt vansinnigt goda
Till kvällen lagade jag köttfärssoppa med potatistillmiddag, och M fixadevitlöksbruschetta. Här händerdetinteså mycket, ganska så lugnt och skönt med litefix här hemma från Ms sida och jag har märkt klart klädernatill bytardagen
Tomatbruschetta är såhimlagott tycker jag och såtoppade jag några bröd med svart tapenade, vilket helt enkelt är mixade svarta oliver, kapris och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.