Det här rågbrödet är riktigt gott, det blirväldigtsaftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara litekinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blirinte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
salt och vitpeppar ur kvarn. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar. 1 gul lök, i grova bitar. 1 citron, tvättad och skuren i grova bitar. 1 msk vinbärsgelé. ev 3–4 msk vispgrädde. 1 kg rödkål, fintstrimlad. 2 rödlökar, strimlade. 4 dl rödvin. 1 ½ dl rödvinsvinäger. 1 dl ljus sirap. 1 ½ tsk malen ingefära. 10 kryddnejlikor
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Först ut att testa i brödboken blev Dansken. I somras hade jag den stora turen att jag hittade både Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets Söta på ett antikvariat, har länge velat äga dessa två böcker och då de inte längre tillverkas är de lite svåra att få tag på
Skär grönsakerna ibitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.