Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak)
Supergoda saffransbullar med smörkräm. Hittade ett recept på hembakad men jag gjorde om det. Jag la pärlsocker och inte florsocker och tog bort kardemumman och ökade på vissa ingredienser
DANSKA FRIKADELLER. För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Med ris och en stark currysås får man en enkel men spännande vardagsrätt
Mumsiga goda bullar som är lätta att baka. Bakas i folieformar. Ingredienser. 75 gr jäst3 dl mjölk6 dl mjöl + ca 10-12 dl300 gr rumsvarmt smör1 1/2 dl socker3 st äggSå här gör du
Bakade lite härligt goda smörbullar idag gjord på karlsbaderdeg. En karslbaderdeg innehåller mycket smör och ägg och det blir så härligt lätta och luftiga bullar med mycket smörsmak, tokgott helt enkelt
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.