Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Tillsätt svarta bönor och smaka av med salt och peppar. Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 minuter. 2–3 dl vatten. 1 fpk GoGreen Svenskodlade Svarta bönor, väl sköljda
4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Nu känner jag att både linser och en del bönor har blivit en del av vår vardag, så, jag lyckades Jag tycker alltid det är extra kul när något av barnen gillar det jag bjuder på och Ofelia älskar linser, Vilgot har ju ätit det precis som allt annat, Cassiopeja gillar inte någon sort, men kan äta linser när jag har det i grytor
Kokta kikärtor. Bönor, kikärter och linser är några av grundpelarna i vegetarisk kost. Jag anger inga exakta mängder i det här receptet, för samma tillvägagångssätt gäller oavsett hur mycket eller lite kikärtor du kokar
Ansa bönor och ärtor, dela filéerna till portionsbitar. 200 gr sockerärtor. 200 gr haricots verts/vaxbönor. Fräs bönor och ärtor i en annan panna med 2 msk smör och salvian i 3-4 minuter. 200 gr sockerärtor. 200 gr haricots verts/vaxbönor
Servera laxen med ris/matvete, indiskaärtor och de smörslungade morötterna. Laxen med dess kryddning var fantastisk och myntan tillsammans med ärtorna var en ny smak för mig som jag verkligen gillade
Ansa bönor och ärtor, dela filéerna till portionsbitar. 200 gr sockerärtor. 200 gr haricots verts/vaxbönor. Fräs bönor och ärtor i en annan panna med 2 msk smör och salvian i 3-4 minuter. 200 gr sockerärtor. 200 gr haricots verts/vaxbönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.