Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Knaperstek fläsket. Smaksätt eventuellt löksåsenmed lite av det smälta fettet från stekningen
Grönsaker och Sallad -. Till fläsket och löksåsen serverade jag brytbönor med sting. Eller som vi säger i Skåne, fläskmed lögasås, hur man säger det så är det väldigt gott
Då passar det med ordentlig husmanskost. Smaka av med salt, vitpeppar och stevia. Löksås. Servera kotletterna med den goda såsen och potatis samt nån grönsak
Under min uppväckt fick jag ofta fläskmedlöksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
1 kg färskpotatisar, små salt 700 g stekfläsk, svenskt och rimmat 3 gula lökar smör, till stekning 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk 2 msk majsstärkelse 3 krm salt 3 krm vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.