Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén. Här använt fläskytterfilé. Lägg sedan på "locket" och bind ihop med grillsnöre
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter
Lägg i en bunke och strö över. på citronsaft och olja, blanda väl och smaka sedan av med peppar och. Har du färsk mynta hemma är den perfekt att strimla och ha i
Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Salta och peppra. Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt
Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Ta bort fett och senor från fläskytterfilén. Krydda med rosmarin och timjan runt om. Fläskytterfilé. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Idag har jag varit ledig och mest rensat, efter att jag sovit klart förstås. Här är ett recept på den goda Krämiga fläskytterfilén jag lagade för några veckor sen, receptet kommer från Jennys Matblogg (ja, min favorit-matblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.