Bjud små gurkor (cornichons) cumberlandsås, oliver och gott bröd till. Rör ut gelèet till såsen med sherry eller portvin tills blandningen blir slät och jämn
Det var marinerade bläckfiskbitar, underbar illgrön algsallad, murkelpaté med cumberlandsås och cornichoner och grillad getost med honung,olivolja och rosmarin
För oss handlar det alltid om syltlök, cornichoner, nybakade surdegsbaguetter, smör i stora lass samt någon variant av cumberlandsås, nästan alltid hemlagad
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Serveras kall gärna tillsammans med cumberlandsås. Någon form av viltpaté dyker alltid upp på vårt julbord, i år fick det bli dovhjort från Askunga dovvilt
Som jag skrev i måndags (publiceringen av detta inlägg blev inte riktigt som planerad), så ville jag göra något annat än en variant på cumberlandsås som tillbehör till patén
a branteviksillen (här finns ett recept), löksill och en ölsill som var ljuvlig (recept på en portersill finns här)Rådjurspaté med ett väldigt sting i som serverades med en cumberlandsås till, också en höjdare
Servera den kall med kokt potatis och pepparrotsgrädde eller cumberlandsås. Cumberlandsås är en sås av vinbärsgelé smaksatt med vin, kryddor och finstrimlat citron- eller apelsinskal
Ringla över lite cumberlandsås och servera tillsammans med en halv, rostad brödskiva. Cumberlandsås. Krydda anklevern med salt och peppar och stek dem i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.