Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Utan er hade det varit meningslöst att blogga. När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Med gasbrännare. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Häll upp i cocotte-formar och ställ dem i en form som du bottnat med en våt handduk. Bränn av bryléerna med en liten gasolbrännare så de får ett knäckigt tak
De kan stå i kylen till lördag eller söndag, utan problem. Antingen med en brännare eller i ugnen. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat
I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader. Kyl dem kylskåpskalla (ca 3-4h). Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader
Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat. 1Strö över råsocker och bränn av med brännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.