Mitt recept på LCHF scones flöder flitigt på instagram. Det är många MÅNGA som lägger ut bilder på LCHF scones och det känns alltid kul när källan visas
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Det är få saker som är så gott som scones. Finfördela smör i mjölblandningen och blanda ihop i en matberedare
Tillsätt filmjölken/mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Kanske lite pannkakor, frallor från bageriet eller egna kalljästa, bär osv men scones är något som ofta finns till söndagsfrukosten
Här har fröken gått i dvala med bloggandet som vanligt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form
Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke. 3 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.