Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. 2 msk strösocker. 200 g philadelphiaost. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. 2017-12-29 @ 08. 42. 2 msk strösocker. 200 g philadelphiaost
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crèmebrûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Sila sedan smeten och fördela den sen portionsformar. Crèmebrûlée är en riktig klassiker och är perfekt att göra om man vill förbereda desserten i förväg
Det går alldeles utmärkt att dekorera med bränt italiensk maräng istället för grädde. Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Fördela blandningen i portionsformarna. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Grädda i vattenbadet i 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter (tills äggblandningen får en konsistent typ gelé). (Har du tillgång till en bra ugnstermometer ska du ta ut formarna när brûléerna är exakt 86 grader då är de helt perfekta. 2½ dl vispgrädde. 2 dl mjölk
Låt crèmebrûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crèmebrûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott. 6 formar/portioner5 dl vispgrädde1 dl mjölk5 äggulor1 dl socker2 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 95 grader. Grädda i ugnen ca 2h. Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader
Häll smeten i smorda portionsformar och grädda i vattenbad i 1 1/2 timme tills krämen stannat. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º
Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Ugnstemperatur 125 grader. 1,25 dl mjölk. 1,25 dl vispgrädde. 2 st stora Ägg. 2 krm lakritspulver från Lakritsfabriken. Sätt ugnen på 125 grader. Ugnstemperatur 125 grader. 1,25 dl mjölk. 1,25 dl vispgrädde
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Låt crèmebrûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. ) Innan jag hoppar i säng måste jag bara dela med mig av den fantastiska efterrätt jag gjorde i lördags kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.