Hade det inte varit så att det förra helgen bokstavligt talat regnade snöslask här i Stockholmstrakten, så hade vi kanske slängt filén på grillen, men vädret avgjorde, och behovet av så kallad comfortfood vad helt klart mycket stort
På jakt efter ingredienser till comfortfood (eller ska jag kanske vara lite ordentlig och skriva tröstmat ) inventerade jag i dag med gott resultat såväl kyl, frys som skafferi
Mårtenssons klurade på ett bra ord för comfortfood på svenska, men jag tror inte det finns det. Däremot tror jag att nästan alla har några rätter som kvalar in som deras comfortfood
Bobotie är sydafrikansk comfortfood, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe. Det passar perfekt de här augustidagarna när sommaren håller på att skrumpna ihop och temperaturen inte orkar upp till mer än en 16 – 17 grader
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
De här söta rawfoodbollarna är en ny version av en gammal favorit – Snickersbars. Jag tänkte att en ask med rawfood praliner skulle kunna ge lite inspiration
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.