Lite blandad citrus i fruktskålen som började sloka fick helt enkelt bli till en marmelad. Inte för att det går åt så mycket marmelad härhemma, men en trevlig gå-bort-present och ett uppskattat bidrag till skorporna på jobbet
Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar. Stina fick med sig två burkar hem en med minidrömmar och en med citrusmarmelad
ENGELSK CITRUSMARMELAD MED VANILJ. Nu är det säsong för citrusfrukter. Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Nu när citrusfrukterna är som allra bäst, är det roligt att göra egen marmelad. Dessvärre är ju citrusfrukt - liksom för övrigt nästan all frukt - väldigt besprutad, så försök om du har möjlighet att få tag på kravodlad
Citrusmarmelad. Älskar apelsinsäsongen. En saftig, god och lättskalad apelsin är väl ändå ljuvligt. Däremot besvikelsen efter att ha kämpat med en svårskalad som sedan inte alls är god
Marmelad. Sött och gott. Jag bestämmer mig för att göra ytterligare en marmelad. Vi ska ha vänner över på middag så brieost med salami och marmelad till förrätt känns alldeles, alldeles rätt
Inspirerades av ett recept från Kalifornien genom Anova, min leverantör av sous vide cirkulator efter det att min ”gamla” OBH Nordica pajat efter 2 år och tre månader
Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av honung, svamp, torkade aprikoser och citrusmarmelad. Det här tycker jag är en riktigt lyxig och mycket god förrätt
Doften är stor med inslag av knäck, citrusmarmelad och torkad frukt. Det har, som sagt, blivit väldigt mycket husmanskost här i Olmås Njutbar men det gör inget tycker jag
Citrusmarmelad. När fruktskålen vällde över av apelsiner häromsistens tänkte jag att om man kan göra lemon curd av citroner borde man väl för katten kunna göra orange curd av apelsiner
Koka en härlig citrusmarmelad av alltsammans. Om man inte vill att julen ska vara ända fram till påska kan det kanske sitta fint med några tips på vad man gör av alla överblivna julingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.