En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Täck medkycklingfilèerna som är saltade och pepprade. Serveras med ris och en sallad. 4 kycklingfiléer. Ställ lergrytan i kallt vatten( övertäckt) ca 10min
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Lchf Kyckling i lergryta med Coldslaw. Måndags middagen blev kyckling i lergryta. Direkt när du kommer upp på morgonen, lägger du kycklingen i grytan och kryddar
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Servera tillsammans med en god grönsallad. Lägg kycklingklubborna i en bunke eller på ett stort fat. Häll över olja, soja samt salt och vitpeppar och massera in det i kycklingklubborna
Idag blir middagstipset en smarrig pasta medkyckling som får lite härlig syrlig smak av citron. Men annars går ju rätten snabbt om man marinerar kycklingen dagen innan
Lägg sedan ner kycklingen i en lergryta tillsammans med purjolök, morötter och champinjoner. Vill man ha sås istället för buljongen så red av med lite Maizena
Idag har Tiril varit tillbaka i skolan, och Kiron har varit hemma med mig. Jag hann inte marinera kycklingen i lördags utan det blev lite bråttom, så jag testade ett nytt recept istället, hittade det HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.