1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g koljafilé 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 msk fiskfond rivet skal och pressad saft av ½ citron 1 msk hackad färsk timjanSätt ugnen på 100°.
1 Salta
fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form.
1 Dela
fisken i portionsbitar och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 35 min. Strö över färsk timjan.
Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt - Sötpotatisen. Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen
Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Till den här enkla fiskrätten med citronolivolja använde jag hoki men torsk ( MSC-märkt såklart. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och peppar
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där, stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Toppa med färsk timjan. Krydda laxfiléerna med örtsalt och peppar. Servera med couscous och sallad. En mycket god fiskrätt med många smaker♥Du behöver4 portioner4 laxfiléerÖrtsaltPeppar1 burk philadelphia vitlök och örter1 kruka färsk timjan. In med laxfiléerna i ugnen i 20 minuter. 1 kruka färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.