Fisk

Fisk

  • 93 Recept
Fiskgryta med torsk och grön curry

Fiskgryta med torsk och grön curry

Riv limeskal, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt bubbla med. När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras
Torskgryta med tomat och dill

Torskgryta med tomat och dill

Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan. Smula i fiskbuljongtärning och tillsätt vatten
Torsk under täcke

Torsk under täcke

  10 g Smör till formen.   3 msk Persilja (hackad).   1 dl Västerbottenost (riven).   1 krm Salt.   1 msk Fransk senap (grovkornig)
Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser
Krämig laxgratäng med potatis och parmesan

Krämig laxgratäng med potatis och parmesan

Efter en djupdykning i vår receptskatt Gröna lådan så dök vi upp med ett urklipp på detta receptet i händerna, och efter en omvandlingstillagning kunde vi hugga in på en fantastiskt god fiskgratäng som gick raka vägen upp på favoritlistan
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Vi äter för lite fisk. Egentligen har jag inget att skylla på för barnen äter all fisk som jag ställer fram på bordet
Ångad torsk

Ångad torsk

Ingredienser Portioner. 4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Citronfisk med timjan

Citronfisk med timjan

Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. 11 msk fiskfond. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g koljafilé 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 msk fiskfond rivet skal och pressad saft av ½ citron 1 msk hackad färsk timjanSätt ugnen på 100°. 1Salta fisken. 1Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen
Fisk i ugn med dill

Fisk i ugn med dill

Rensa och filéa fisken. Lägg fisken i smörad kastrull. Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 dl fiskbuljong. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar
Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 800 gram torskryggfilé , tinad 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 1 msk smör Ugnsbakad blomkål 1 st blomkålshuvud(en) 100 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 50 gram grana padano 0,5 kruka(or) färsk persilja 30 gram mandel , finhackad Sallad 50 gram färsk bladspenat 0,5 msk olivolja 1 tsk vit balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal