Riv limeskal, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt bubbla med. När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras
Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser
Efter en djupdykning i vår receptskatt Gröna lådan så dök vi upp med ett urklipp på detta receptet i händerna, och efter en omvandlingstillagning kunde vi hugga in på en fantastiskt god fiskgratäng som gick raka vägen upp på favoritlistan
Ingredienser Portioner. 4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. 11 msk fiskfond. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g koljafilé 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 msk fiskfond rivet skal och pressad saft av ½ citron 1 msk hackad färsk timjanSätt ugnen på 100°. 1Salta fisken. 1Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen
Rensa och filéa fisken. Lägg fisken i smörad kastrull. Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 dl fiskbuljong. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar