Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis och sallad. CITRONFILÉ4 portioner500 g fläskfilésmör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar3 dl vispgräddeca 1½ msk pressad citron1 tsk dragon½ dl hackad persiljaSkär köttet i 2 cm tjocka skivor och bryn litet i taget i matfett i en stekpanna
Som ni kanske vet så älskar jag dragonsmaken i mat och idag blev det dragon med fläskytterfilé. Så det blev bara lite kompletteringar när vi var och handlade och tur var väl det, M&M var med och handlade… de som har haft med sig barn eller barnbarn i matbutiken vet vad jag pratar om
Blanda honung, risvinäger och misopaste med vatten. Till detta serveras en lätt dragonsmakande Sås. Tillsätt schalottenlök, ingefära och vitlök, låt fräsa med någon minut
Repa av alla bladen från plantorna och försök få bort alla kvistar. Skär bladen till små fyrkanter och peta ner dem i flaskan och ställ den i ett varmt och soligt fönster
Är såsen för salt/tjock späd med lite grädde eller om det behövs mer salt tillsätt mer aromat. Om man vill ha tjockare sås så red med lite vatten och potatismjöl
meddragonsmak. Sila ned den färdiga såsen i täta glasburkar med lock. senapssåser (recept kommer), olika maträtter som Halstrade havskräftor eller Råbiff Zermatt (recept kommer), oftast förtunnad med mer olja, crème fraîche, eller som bas i äkta mayonnaise som får lite sting då
Hacka löken fint och lägg den i en liten kastrull tillsammans med vinäger, dragon och vitpeppar. Just dragonsmaken är väldigt individuell, så smaka av och se hur mycket du vill ha i
Smaka sedan av med salt och om du vill ha mer dragonsmak. ) och åt med rättikagratäng och min bea-sås. Lite vispande blir det, men jag har (ännu) inte misslyckats med den
Sensommarens första gryta kan med fördel bli en Fiskgryta från Alsace. Ha i lite, lite hackad dragon, så att dragonsmaken bryter fint mot syran och sötman
Sensommarens första gryta kan med fördel bli en Fiskgryta från Alsace. Ha i lite, lite hackad dragon, så att dragonsmaken bryter fint mot syran och sötman
Pumpasoppa meddragonsmak. För visst är det ändå lite spännande med t. Med anledning av snart kommande allhelgonahelg i början av november, kan man bli lite nyfiken på det här med pumpa
Bland månadens recept finns två trevliga tillbehör till de saftiga kycklingbrösten, där ett utgörs av en frisk ärtpuré och en sötsyrlig bacondressing och ett annat av en dragonsmakande smörsås och en syrlig sallad med rädisor och ärtskott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.