Jag har även gjort dem med torrjäst och tycker dem blir minst lika goda. Rimbobullar är kalljästa bullar med fyllning som med andra ord också kan beskrivas som förenklade wienerbröd
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter. Rör ihop alla ingredienser tillfyllningen • Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2delar • Kavla varje del till en rektangel, cirka 25x40 cm • Fördelafyllningen över halva kakan och vik den andra halvanöver • Skär degkakan i 15 remsor • Snurra varje remsa till enspiral, som rullas ihop till en snurra • Lägg bullarna påbakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250° • Pensla bullarna med ägg • Strö överpärlsocker och kokos • Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter
Citronbullarna är smaksatta med florsocker, smör och citronskal. Till Citronbullarna är det jättegott att blanda florsockret med Philadelphia istället för vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.