Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme)
Älskar blåbär och kardemumma och visst är det väl gott med cheesecake. Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmedblåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Blanda kaksmulor och smör, fördela i formarna och jämna till med en sked. liten ask blåbär. Rör färskost, vaniljsocker och yoghurt smidigt, tillsätt lemon curd och rör om några varv med en sked, det får gärna vara kvar gula strimmor i blandningen
Smula kexen och blanda ihop med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbarkant. Smält chokladen och blanda den väl med creme fraiche och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.