Cheesecake med hallon/blåbär
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 112-15 Digestivekex
  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 Fyllning
  • 14 gelatinblad
  • 12 ägg
  • 1400 g Philadelphiaost
  • 12 dl crème fraiche
  • 11,5 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 14 msk vatten
  • 1 Glasyr
  • 11 gelatinblad
  • 12 msk socker
  • 14-5 msk vatten
  • 1 ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)
  • 1 Botten 12-15 Digestivekex 50 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 4 gelatinblad 2 ägg 400 g Philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk vatten Glasyr 1 gelatinblad 2 msk socker 4-5 msk vatten ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke. Blanda sedan ner smöret med kexsmulorna så att du får en deg. Tryck sedan ner smuldegen i botten på en form. Ställ in i kylen. Lägg gelatinet till fyllningen i en skål med vatten i ca 5 minuter. Dela upp äggen i gulor och vitor. Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten. Värm vattnet i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning. Häll blandningen i formen, täck över och ställ in i kylen minst 1 timme. Glasyren: (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme) Lägg gelatinbladet till glasyren i en skål med vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Rör sedan ner ca 2 dl frysta bär och låt dem smälta, samt mosa dem med en gaffel. Ta därefter fram en sil och en skål, häll röran i silen så att du endast får saft i skålen. Lägg därefter i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren jämnt. Täck över och låt den sedan stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme, jag brukar dock låta den stå ett par timmar eller över natten. Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.