1115 g
smör 200 g strösocker (ca 2,2 dl) 2 ägg 1 citron, zest och juice 1 g salt (1 krm) 5 g bakpulver (1 tsk) 3 g bikarbonat (ca 0,5 tsk) 200 g vetemjöl (ca 3,3 dl) 170 g hallon, frysta 70 g vit choklad, hackadSätt ugnen på 175 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Arbeta ihop socker och smör tills det är härligt krämigt med en slickepott. Om du använder en hushållsassistent gör detta med en "paddel". Tillsätt ägg, citronjuice och citronzest, blanda ordentligt. Blanda ihop salt, bakpulver, bikarbonat och mjöl. Häll sedan i bunken med ägg- och smörblandningen. Arbeta tills degen går ihop. Blanda snabbt ner frysta hallon och hackad vit choklad. Skopa, gärna med hjälp av en glasskopa, upp 15 cookies på plåtarna. Grädda 13 minuter i ugnen eller tills de har slutat glänsa. Låt svalna på plåten i ytterligare 10 minuter innan du flyttar dem till ett avsvalningsgaller där de får svalna av helt. Förvara i lufttät burk eller i frysen.
Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter
Himla smidigt och så gott med nybakat. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Ät och NJUT. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Mät upp ägg och strösocker i en bunke. 1Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. 1Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärmeoch rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. 1När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.