Citron- och halloncookies med vit choklad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 1200 g strösocker (ca 2,2 dl)
  • 12 ägg
  • 11 citron, zest och juice
  • 11 g salt (1 krm)
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 13 g bikarbonat (ca 0,5 tsk)
  • 1200 g vetemjöl (ca 3,3 dl)
  • 1170 g hallon, frysta
  • 170 g vit choklad, hackad
  • 1115 g smör 200 g strösocker (ca 2,2 dl) 2 ägg 1 citron, zest och juice 1 g salt (1 krm) 5 g bakpulver (1 tsk) 3 g bikarbonat (ca 0,5 tsk) 200 g vetemjöl (ca 3,3 dl) 170 g hallon, frysta 70 g vit choklad, hackadSätt ugnen på 175 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Arbeta ihop socker och smör tills det är härligt krämigt med en slickepott. Om du använder en hushållsassistent gör detta med en "paddel". Tillsätt ägg, citronjuice och citronzest, blanda ordentligt. Blanda ihop salt, bakpulver, bikarbonat och mjöl. Häll sedan i bunken med ägg- och smörblandningen. Arbeta tills degen går ihop. Blanda snabbt ner frysta hallon och hackad vit choklad. Skopa, gärna med hjälp av en glasskopa, upp 15 cookies på plåtarna. Grädda 13 minuter i ugnen eller tills de har slutat glänsa. Låt svalna på plåten i ytterligare 10 minuter innan du flyttar dem till ett avsvalningsgaller där de får svalna av helt. Förvara i lufttät burk eller i frysen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.