Jag tog färsk sej, som är en god ochlite utskälld matfisk. Salta och peppra. Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den tillfiskiugn
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Smöra en ugnsfast form och lägg i laxen. Hacka löken fintoch lägg på fisken. Salta och peppra den. Idagtill lunch åt vi den här laxrätten som blev hur god som helst
Lägger laxbitarnai en ugnsform, pressar över litecitron, saltar och pepprar. Går ju ioch för sig att snabbtina genom att lägga bitarna, i plasten, ilite ljummet vatten
Skala samtliga grönsaker och skär ner imindrebitar. salt och peppar. bladpersilja. Lägg på plåt tillsammans med kycklingenoch pressa över citronsaft, häll på soya, liteolivolja, salt och peppar
Droppa lite matolja i en ugnsfast form, lägg i laxen med skinnsidan nedåt och salta lätt. Hur som helst, smaken på laxen är dock lika god nu som för tjugo år sedan och nedan kommer en personligfavorit som min kära mor lärt mig att laga
Och så sköter den sig självt iugnen, ni vet hur jag älskar såna maträtter. Det smakar ju så gott bara som det är så det är inte så mycket som behöver tillsättasoch jag brukar inte krydda för mycket för då tar kryddorna lätt över
Potatisen smaksatte jag med olivolja, flingsaltoch hela spiskummin. Den här gången fick de kokta potatisarna som blev kvar från igår hänga med iniugnentillsammans med laxen
Lättlagad ochkrämig gratäng med fläskytterfilé, paprikaoch bacon. Mört och gott . Tomma tallrikar här. Passar perfekt som bjudmat och även till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.