Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt. Ciderkyckling4 kycklingfiléer 1 gul lök, skivad 1 svenskt äpple, i små bitar 2 dl äppelcider (torr) 2 dl kycklingbuljong 1 dl vispgrädde 1 msk finhackad färsk dragon 100 g färsk spenat maizenaredning salt
1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald
Vi går vidare med den höstinspirerade middagen vi skrev om i vårt förra inlägg då vi delade med oss av receptet till varmrätten ciderkyckling, som vi bjöd på i lördags
22 september, 2014 · 17. 53. ↓ Jump to Comments. Ciderkyckling en enkel vardagsrätt. En frisk och lite syrlig höstgryta med nyskördade grönsaker och äpple
Igår åt vi Ciderkyckling med ris. Nästa vecka går flytten och just nu packar vi för fullt. Men det hindrar oss inte från att äta vällagade middagar, jag har bara inte delat med mig av recepten de sista dagarna
Tänk, att lika härligt som vi tycker att det är med vårens primörer och sommarens alla frukter och bär, lika härligt gott är det med de godsaker som hösten bjuder på
Måste prova denna rätt, verkar spännande med cider i. 6 pers1 kg kycklingfiléermjölsalt, pepparsmör1 gul lök3 dl äppelcider1 msk dragon1 klyfta vitlök2 dl creme fraiche4 röda äpplen i klyftorDela kycklinfilérna i 2 delar och blanda de med mjöl och salt och peppar
Klipp baconet i strimlor tvärs över de packade skivorna. Lägg i varm stekgryta och låt den bli het medan baconfettet smälter ut och du skiljer bitarna från varandra med gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.