Christins dumplings - Xiao long bao
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Buljong2 dl kycklingbuljong 1 salladslök 5 cm färsk ingefära 2 klyftor vitlök 1 tsk sesamolja 1 tsk soja 2 tsk gelatinpulver
  • Dumplingsdeg140 g vetemjöl 80 g vatten, kokande
  • Fyllning200 g fläskfärs (minst 20 % fett) 3 salladslökar, den vita delen 2 tsk soja 1 tsk fisksås 1 tsk sesamolja 1 tsk risvinäger
  • Dipsås3 tsk svart risvinäger 1 tsk soja 1 salladslök, den gröna delen 2 cm färsk ingefära
  • Chilliolja2 dl olja, t ex raps- eller solrosolja 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 lagerblad 1 klyfta vitlök 1 tsk sichuanpeppar 1 dl chiliflakes, eller sichuan chiliflakes 1 tsk sesamfrön

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.