Den här chokladtårtan var jäkligt smarrig och smakar Nutella tack vare rostade hasselnötter. Jag har en kompis som ofta tipsar mig om recept på smarriga bakverk som är glutenfria och oftast även sockerfria
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i äggvispet
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Godaste chokladtårtan,. Godaste chokladtårtan. 19 februari 2016, 13. 47. Hej. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras
Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Det är något fantastiskt med storslagna bakverk som kräver minimalt med ingredienser, kraft och tid
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Illa av mig, är så mycket annat just nu som ska hinnas med. Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
)Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.