Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Blanda ner gelatinbladen. Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig =). Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt 3,5 dl vetemjöl. 175 g mjukt smör eller margarin
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Smält chokladen som ska vara på tårtan och bred på den ovanpå och låt stelna. Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet. Låt kakan svalna ordentligt innan den delas i 2 delar
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamedtryffelglasyr och rostade pinjenötter. Kakan är otroligt enkel att göra och blir dessutom väldigt snygg med sina två lager choklad
Känn med en sticka. Dela kakan i två bottnar. Dekorera tårtan med riven chocklad. Dela krämen i två delar. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. 200 g riven mörk eller ljus blockchoklad
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Låt blandningen kallna helt i kylskåpet, och vispa den sedan fluffig med hjälp av en elvisp. Häll grädden i en kastrull och lägg i bilarna, värm försiktigt på svag värme och rör tills bilarna har smält helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.