Nu har till och med bloggen fått en egen kategori, chokladbollar, det förtjänar bollen. Jag köpte nötcreme i en burk så slipper man ta ut krämen från den lilla plastpåsen
Koka upp grädden med sockret och slå över chokladen. Börja med att mixa nötterna till smör. Smaka av med salt, honung, florsocker eller låt det vara som det är
Detta är väl en variant på chokladbollar helt enkelt men med min egna twist. 50 gr nötcreme. Smält ner ca 150-200gr av favorit chokladen och doppa chokladbollarna i jag valde en mjölkchoklad med saltade mandlar i. 50 gr nötcreme
Eftersom nötcremen är så söt kan man utesluta sockret. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med dem i ugnen i 10-12 minuter
Jag brukar passa på att göra en hel eller halv laxsida när jag ändå gör det, eftersom det tar lite tid allt som allt, med att skära upp allt som ska i, koka upp lagen, ugnskoka laxen och framför allt låta den kallna i lagen efteråt
Så, den allra godaste morotskakan förvandlas här på ett väldigt enkelt sätt till en riktigt saftig och smaskig morotstårta med härlig nötcremesfyllning
Nötcreme är ju nästan oförskämt gott. Förvara nötcremen i försluten burk i kylen. Och eftersom nötter är så nyttigt så borde man väl även få äta hur mycket man vill
Sponsrat samarbete med Dr. Min man Artur får exempelvis i nio fall av tio en cellofanpåse med tryfflar på högtidsdagar - oavsett om det är fars dag, födelsedag, påsk eller jul (det är kanske inte enbart det han får ska tilläggas)
Hon nämnde också förändringen som har skett från "muffins" till "cupcakes" och menade att en cupcake med frosting näringsmässigt är som att äta två muffins - men det tänker ju ingen på
Detta är väl en variant på chokladbollar helt enkelt men med min egna twist. 50 gr nötcreme. Smält ner ca 150-200gr av favorit chokladen och doppa chokladbollarna i jag valde en mjölkchoklad med saltade mandlar i. 50 gr nötcreme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.