Nötcrème
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • hasselnötter
  • 1 grädde
  • 1 choklad
  • 1 råsocker1. Rosta skalade hasselnötter i ugnen, 200 grader cirka 7 minuter.2. Koka upp grädden med sockret och slå över chokladen.3. Börja med att mixa nötterna till smör. Tillsätt 1 msk matolja i mixern om du vill ha krämigare konsistens.4. Häll ner chokladkrämen och mixa samman till homogen massa.5. Häll upp i en burk och nötkrämen är klar.NötsmörVill du göra ett mandelsmör som alternativ till bordsmargarin? Testa det här receptet:Mixa önskad mängd mandel eller annan nöt, i mitt fall mandel. Tillsätt en skvätt matolja. Mixa slätt och tillsätt mer matolja om det behövs. Smaka av med salt, honung, florsocker eller låt det vara som det är.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.