1 råsocker1.
Rosta skalade hasselnötter i ugnen, 200 grader cirka 7 minuter.2. Koka upp grädden med sockret och slå över chokladen.3. Börja med att mixa nötterna till smör. Tillsätt 1 msk matolja i mixern om du vill ha krämigare konsistens.4. Häll ner chokladkrämen och mixa samman till homogen massa.5. Häll upp i en burk och nötkrämen är klar.NötsmörVill du göra ett mandelsmör som alternativ till bordsmargarin? Testa det här receptet:Mixa önskad mängd mandel eller annan nöt, i mitt fall mandel. Tillsätt en skvätt matolja. Mixa slätt och tillsätt mer matolja om det behövs. Smaka av med salt, honung, florsocker eller låt det vara som det är.
Då var det dags igen för den klassiska chokladbollen eller havrebollen. Nu har till och med bloggen fått en egen kategori, chokladbollar, det förtjänar bollen
1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. 2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma
25 Sep. 06. 37. Kakor med nötcreme. 0kommentarer. Hade lite nöt crème kvar i kylen efter en tårta så jag testade att fylla en småkaka med det och det gick alldeles galant
Detta behövs. 2 dl grädde 1,5dl socker1dl ljus sirap 1 dl nötcreme50 gram mjölkchoklad 1 dl hasselnötterBlanda socker grädde o sirap i en kastrull o låt det koka(sjuda) på svag värme till smeten är 120 grader Då tar du bort kastrullen från plattan o blandar i mjölkchokladen o nötcremen till en blank slät smet
Oetker (finns att hitta i livsmedelsbutiker vid "bakhyllan"), men det slutar inte där för den har även en mittdel bestående av min hälsosamma "nutella"/nötcrème
Jag fick ju lust att baka något sött och efter att ha letat runt bland recept och också hittat en halv burk nötcremé i skafferiet blev det tillslut en kladdig chokladkaka
Något som jag är svag för är nougat och hasselnöt, och båda smakerna passar fantastiskt bra ihop. Därför ville jag göra en härlig chokladtårta fylld med nougat och täckt med nöt-creme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.