Mät upp alla de torra ingredienserna och blanda med nötterna. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt skorporna torka direkt på plåten över natten eller lägg dem med snittytan upp på plåten och rosta i övre delen av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter
Brukar baka dessa skorpor till jul fast då med saffran i och de blir himmelskt goda. Men jag är fortfarande sugen på att baka en omgång med saffran också och det tänker jag göra så fort jag köpt hem lite saffran
Rör smör och socker pösigt med elvisp. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. En lösare deg (med den mindre mängden mjöl) gör att skorporna flyter ut och blir sprödare
Toppa slutligen med mandelspån, apelsinfiléer och lite silverkulor. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 16 st chokladskorpor , eller annan småkaka/mjuk kaka med chokladsmak
Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvita. Vispar ihop ingredienserna till konjakskrämen , bred den toppig på undersidan av de helt kalla biskvibottnarna
Mamma kan inte riktigt hejda sig när det gäller sötsaker så det fanns allt från skumtomtar till kolor, pepparkakor, chokladskorpor och så den här saffranskakan
Pensla dem med ljumen honung och grädda 15 minuter mitt i 175-graders ugn. Stäng av värmen och låt skorporna torka i ca 1 timme på efter värme (tills ugnen är kall) med ugnsluckan en aning på glänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.