. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Nämligen att göra egna, hemgjutna chokladpraliner. Vita Chokladpraliner med Mörk Mintchokladganache12 st200 g vit choklad100 g mörk mintchoklad70 g vispgrädde20 g smör15 g glykosBörja med ganachen
. Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Jag har gjort egna chokladpraliner. Jag vet inte om man får kalla det chokladpraliner för jag har ju inte gjort som proffsen med tempererad choklad och så
Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. Mandelbotten. 250 g riven mandelmassa. Rör i mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör och arbeta smeten slät
Till jul gör jag gärna en hel del julgodis av olika slag, det hör liksom till. Förra veckan visade jag att jag hade gjort chokladpraliner med cashewnötter och romkokta russin i pralinformar och de blev både snygga och goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.