När jag var en liten pojke brukade min far och jag plocka björnbär. Det var på den tiden som sommaren var varm och lång och lite mer blekt än nuförtiden
Att baka och äta "Galette des Rois" var det roligaste jag har gjort på länge. Precis som jag skrev igår blev det trettondagens stora händelse i vår familj
Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. 1/2 tsk caynnepeppar eller peperoncino. 1/2 tsk kanel. 1/2 tsk kardemumma. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås)
/p Dagens tillbakablick. Nu ligger det visserligen en tesked vackra lingon ovanpå respektive portion, men desa lingon omhäljs å andra sidan av glöggelé
1 burk creme fraiche paprika/chili. Guacamole. Halvera och gröp ur avokadofrukterna. Mosa fruktköttet. Pressa limen och blanda tillsammans med creme fraiche och avokado
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. 1/2 tsk caynnepeppar eller peperoncino. 1/2 tsk kanel. 1/2 tsk kardemumma. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås)
Desa blir otroligt saftiga och goda, både söt och salt på samma gång, bara smälter i munnen. 1/4 tsk salt. ca 1/2 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche. Häll 1/2 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen och grädda längst ner i ugnen för ca 10 minuter, tills den stelnar lite på ytan. 1/4 tsk salt. ca 1/2 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.