Chokladkorgar. Pensla muffinsformarnas insida med den smälta chokladen. Chokladkorgar. Servera med. Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
Planerar vårt midsommarfirande och till efterrätt tänkte jag servera denna glasstårta. 150 g mald mandel (eller fint hackad i matberedaren)4 st hårt slagna äggvitor1,4 dl socker1 msk mjöl- Sätt ugnen på 170 grader- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret
Vispa äggvitor och socker poröst (ca 5 minuter) i en bunke. Vispa grädden i en annan. Blanda hackad dajm, sirap och vaniljsocker i en skål och tillsätt sedan grädde samt ägg- och sockerblandningen
Smält chokladen i en bunke över vattenbad (värm upp vatten i en kastrull och sänk ner bunken med chokladen i den, akta så inget vatten rinner ner i chokladen)
CHOKLADKORGARMED JORDGUBBSMOUSSE. Spritsa jordgubbsmoussen i chokladkorgarna. Vad som är ett extra plus med den här maten är att den är perfekt som lchf om du bara skippar riset
Jag testade även att använda hela ägg, även om man kan göra bra ansiktsmasker med äggvitan så brukar man få använda en hel del ägg om man bara använder gulan (behöver inte så mycket äggvita till en ansiktsmask…) och jag tycker det är slöseri att inte få användning av vitorna
Vispa grädden, blanda i burken med kondencerad mjölk, rör ihop. Klä någon sorts form med gladpack, öppna burken med karamelliserad mjölk och lägg på ett fat, ta några skedar av grädden och blanda i och rör runt så konsistensen blir bättre
Spritsa en boll av grädde på tallrikarna och ställ dit chokladkorgarna så att de står stilla. Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet och blanda väl med en visp
Pizza med löjrom, pasta med scampi och dajmglass blev det ju som sagt. Börjar jobba ungefär som vanligt idag och det är skönt med rutiner, jobbar tre veckor nu innan det är dags för lite semester
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.