Riktigt goda snacksnötter. Stort plus för att dom är nyttiga och enkla att göra också. 2 dl vatten. 3,5 msk salt (kan ta mer eller mindre beroende på hur mycket sälta man vill ha)
Ingredienser Portioner. 4 Sallad 1 blodgrape 1 granatäpple 1 fänkål Marinad skal från 1 lime 1 msk färskpressad limesaft 2 msk olivolja 2 tsk honung salt och peppar Mandel 1/2 dl vatten 1 tsk salt 1 dl hel skållad mandel Garnering 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Garnera med myntabladen och strö över de saltrostade mandlarna. Blodgrape, granatäpple och fänkål toppas med en honung- och limedressing och saltrostad mandel
Med anledning av detta bjuder jag idag på en av mina absoluta favoriter från min kurs i Matiga sallader som jag höll för några år sedan – Marockansk blomcoussallad med harissakikärtor, aprikoser och saltrostade mandlar
En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Då är det otroligt smarrigt med kanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Smaksatta med kakao. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.