Receptet ger en hel långpanna full med mumsiga mjuka kakbitar, men det är enkelt att halvera receptet och grädda smeten i en mindre form om du inte vill göra så många kakor
Här kommer receptet på mintchokladmoussenmed stekt päron som vi hade på Olivers ettårskalas. Börja med att skala, kärna ur och klyfta päronet så du får ner en klyfta per snapsglas plus att det det finns utrymme för moussen
Efter lördagens middag blev det en smarrig liten kruka med jord och en spirande växt. Vid servering, stick ner citronmeliss eller mynta och på med lite riven choklad
Ca 200-300 g choklad med hallonsmak (ex Lindt eller Marabou). Smält chokladen över t ex ett vattenbad. Krossa under tiden polkagriskaramellerna i en mortel så att det blir lagom små bitar
Doppa hjärtana i den smälta chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stelna på ett svalt ställe (inte kylen) ca 1 timme, och dekorera därefter med smält nougat
En rosa blomma fick istället följa medmed lite hjärtformade blad. )Denna kaka hittade jag i "allt om mat" tidningen som jag igår fick med mig hem ifrån min vän Carina
Dessa små munsbitar i form av hjärtan har vi bakat med barnen i helgen. I receptet står det att de är goda som de är men passar även till vaniljglass med hallonsås
Det är lixom svårt att misslyckas med något så gott som choklad. Blanda ner alla ingredienser i det smälta smöret-blanda sist ner hallonen (eftersom chokladen stelnar snabbt när den kommer i kontakt med frysta hallon)
Fast i skolan hade vi vaniljkräm i och hemma ville jag testa hur det skulle smakamed hallonsylt i. =)I skolan gjorde jag och några klasskompisar chokladhjärtanhäromdagen och jag blev då sugen på att göra dessa hemma oxå
Som snickers fast godare och framförallt nyttigare. Det är alltid trevligt att bjuda på något gott till kaffet och jag har märkt att när det goda är format till ett hjärta så blir det ännu trevligare för gästerna
Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ner florsocker och oljan. Vispa grädden lätt och rör ner den i chokladen till en jämn smet
Jag har alltid drömt om att få gifta mig med en underbar kille, så nu ska det planeras, planeras och där emellan bakas för att sedan planeras lite till
Chokladhjärtanmed kärlek. Men utan konstgjorda sötningsmedel och tillsatser. Sen ställde jag in chokladen i kylen tills den stelnat och jag kunde ta ur chokladhjärtanen ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.