Så snäll som jag är erbjöd jag mig att göra en egen glutenfri müsli/granola till henne, mest för att det är himla kul att experimentera i köket, men också för att det är galet enkelt, och då menar jag verkligen galet enkelt
När jag började göra den så fanns det ingen chokladmüsli eller chokladgranola att köpa i affären, men nu har det börjat komma lite olika sorter har jag märkt
Chokladgranola (En stor burk). Chokladgranola (En stor burk). 1/2 tsk salt. 1/2 tsk salt. Det var inte länge sen jag sist lade upp ett recept på granola, men chokladgalen som jag är var jag tvungen att testa att göra en chokladvariant också
Proteinrik bananglass med smak av choklad och mocha, som därefter är garnerad med hemmagjord chokladgranola, saltad jordnötssmör-sås och bitar av grekisk mörk choklad
Mörk Chokladgranola. Det här är en lyxigare version på granola då den innehåller riktig choklad. Jag använde 72% choklad, men det går att använda ljus choklad också
För min del blev det inte speciellt mycket frön till frukost, men ändock en god och lite lyxigare frukost med nybakade kardemummascones, pålägg, hemmagjord chokladmüsli och turkisk yoghurt
Lite krispig chokladmüsli att toppa med och/eller sylt (valfri smak) att fylla dina muffins med. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 person personer Räkna om 250 g Malda havregryn eller Instant Oats 2 tsk Kanel 2 tsk Bakpulver 40 g Kokossocker eller 2 Väldigt mogna bananer 250 ml Osötad mandelmjölk 70 ml Solrosolja Lite krispig chokladmüsli att toppa med och/eller sylt (valfri smak) att fylla dina muffins med
Havregryn och/ellerchokladgranola, t. genom att byta ut/ slänga in typiska "frukostingredienser" som yoghurt, havregryn, kvarg och/eller granola) så funkar det faktiskt - och därför vill jag idag visa min sockerfria Breakfast Banana Split
Sätt ugnen på 200°. Rosta solrosfrön och pumpafrön i en långpanna i 7–8 minuter. Låt svalna. Hacka chokladen och blanda den med fröna tillsammans med kokos, valnötter, pistaschmandlar och tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.